Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς: Ένας ... «Ορχομένιος» από τη… Λαμία

     
  Το πρωινό της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, ο Δήμος Ορχομενού τίμησε έναν «Ορχομένιο» από τη… Λαμία. Ο λόγος για τον καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνο Τσαμαδιά. Ο κ. Τσαμαδιάς, με πλούσιο ερευνητικό-συγγραφικό, μελετητικό, διδακτικό, διοικητικό, εκδοτικό, κοινωνικό και πολιτικό έργο υπήρξε διαχρονικά φίλος και υποστηρικτής του Ορχομενού. Το 2004 ως Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του τότε Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, υποστήριξε την ίδρυση του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας στην πόλη του Ορχομενού. Ας σημειωθεί πως όλα τα υπόλοιπα Σχολεία 2ης Ευκαιρίας λειτούργησαν στις έδρες των νομών.


        Ως ελάχιστη λοιπόν αναγνώριση της προσφοράς και των ενεργειών του κ. Τσαμαδιά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Ορχομενού κατά την 16η συνεδρίασή του της 28ης Δεκεμβρίου 2016, με την 198/2016 απόφασή του, ομόφωνα τον ανακήρυξε  επίτιμο δημότη του Δήμου Ορχομενού.
Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής πραγματοποιήθηκε η σεμνή αλλά ζεστή τελετή το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρόντες ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Δ/ντής του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας κ. Κωνσταντίνος Σταράς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Νταβαλούμης, Αλέξανδρος Ζυγογιάννης, Θύμιος Φεργαδιώτης και Χρήστος Μπαμπλέκος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και απλοί δημότες που θέλησαν με την παρουσία τους να τιμήσουν τον κ. Τσαμαδιά.
        Στην προσφώνησή του ο Δήμαρχος εξήρε την προσφορά του κ. Τσαμαδιά αλλά και την συμβολή στην επιτυχημένη πορεία του Σχολείου 2ης Ευκαιρίας Ορχομενού, του διευθυντή κ. Κωνσταντίνου Σταρά. Ο τιμώμενος με τη σειρά του ευχαρίστησε για την τιμή που του επιφύλαξε ο Δήμος Ορχομενού και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος και τόνισε πως θα είναι πάντα στο πλευρό του για την προώθηση και ανάδειξη εκπαιδευτικών θεμάτων. Η τελετή έληξε με τον Δήμαρχο να παραδίδει στον κ. Τσαμαδιά το επίσημο έγγραφο του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμνηστική πλακέτα τιμής ένεκεν.





        Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού, στο κτιριακό συγκρότημα «Πέτρινα», όπου ο Δήμος Ορχομενού με το Ελληνικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας και Καινοτομίας διοργάνωνε ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Εκπαίδευση, Δια Βίου Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία, παράγοντες κλειδιά της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας». Την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν πολλοί ακόμα κυρίως σχετιζόμενοι με την εκπαίδευση στην περιφέρειά μας, χαιρέτισαν ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Υπερήφανος και ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς.
Με συντονιστή τον κ. Γεώργιο Μέργο (ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ, πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών) οι ομιλητές κ. Αθανάσιος Θανόπουλος (πρόεδρος Ελληνικής Στατιστικής Αρχής), ο κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας (καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συντονιστής γραφείου προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή), ο κ. Γεώργιος Πετράκος (καθηγητής, πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Ανάπτυξης) και ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας (επικ. Καθηγητής ΟΠΑ, βουλευτής, πρ. αναπλ. Υπουργός Οικονομικών) συνεπήραν το ακροατήριο με τις εμπεριστατωμένες αλλά και απόλυτα κατανοητές αναλύσεις τους.



Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: