Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Σημαντικές προσωπικότητες τίμησαν τον Ορχομενό στην ενδιαφέρουσα ημερίδα για την «Εκπαίδευση, Διά Βίου Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία»

Σημαντικές προσωπικότητες τίμησαν για άλλη μια φορά την τοπική μας κοινωνία, κι` αυτή η αφορμή δόθηκε πάλι μέσα από την υποδειγματική λειτουργία της δομής της Δια Βίου Μάθησης στην πόλη μας. Πρόσωπα που η ακαδημαϊκή τους πορεία έχει προσθέσει πολύτιμη γνώση γύρω από την Δια Βίου Μάθηση, την έρευνα και την καινοτομία, μέρος της οποίας μετέφεραν μέσα από τις εισηγήσεις τους στον Ορχομενό.



«Εκπαίδευση, Διά Βίου Μάθηση, Έρευνα, Καινοτομία, παράγοντες κλειδιά της Εθνικής Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας» ήταν το θέμα της ανοικτής εκδήλωσης που οργανώθηκε την  
Κυριακή,  22 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιριακού Συγκροτήματος «Πέτρινα» στον Ορχομενό.
Την ημερίδα χαιρέτισε ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, ευχαριστώντας το Ινστιτούτο και τους συντελεστές του για την υποστήριξη που δείχνουν στην περιοχή μας και δεν παρέλειψε να τονίσει την ουσιαστική συνδρομή του ΣΔΕ Ορχομενού γενικότερα στην τοπική μας κοινωνία. Ακολούθως, ο Δρ Τσαμαδιάς Κωνσταντίνος, Ομότ. Καθηγητής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Δ.Β.Μ., της Έρευνας & Καινοτομίας, πρ. Γ.Γ. Δ.Β.Μ., Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων χαιρέτισε την ημερίδα και τόνισε την σημασία της δια βίου εκπαίδευσης στην ζωή των ενηλίκων και ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της ύφεσης που περνάει η χώρα μας.
Αξιοσημείωτη ήταν και από τους δύο, η αναφορά τους στο έργο που συντελείται στο ΣΔΕ Ορχομενού από τον ακούραστο Δντη του κ. Κωνσταντίνο Σταρά.












Το πάνελ των ξεχωριστών ομιλητών συντόνησε ο κ. Γιώργο Μέργος, Ομοτ. Καθηγητής, Ε.Κ.Π.Α. και πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Οικονομικών, ενώ διαδοχικά στην ημερίδα ανέπτυξαν τις ομιλίες τους οι κκ. Δρ Θανόπουλος Αθανάσιος
Πρόεδρος Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), Δρ Λιαργκόβας Παναγιώτης, Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Συντονιστής Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Δρ Πετράκος Γεώργιος
Καθηγητής, Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρ. Γ.Γ. Υπουργείου Ανάπτυξης και Δρ Σταϊκούρας Χρήστος, Επίκ. Καθηγητής, Ο.Π.Α., Βουλευτής, πρ. Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών.
Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας, οι  π. Βουλευτές  της ΝΔ κκ. Μιχάλης Γιαννάκης και Ανδρέας Κουτσούμπας, ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος, Αντιδήμαρχοι και μέλη του ΔΣ Ορχομενού, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής μας, εκπαιδευτικοί και κάτοικοι της πόλης μας.

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς και τον άξιο συνεργάτη του,
Δντη του ΣΔΕ Ορχομενού κ. Κώστα Σταρά. 



Το ORCHOMENOS PRESS συγχαίρει τους συντελεστές της ημερίδας 
για την πρωτοβουλία τους οργανωθεί ένα τέτοιο γεγονός στην πόλη μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: