Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη: Ήταν και φέτος όλοι τους εκεί..

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, Τρίτη 25 Απριλίου 2017
Το τριήμερο από Παρασκευή 21 έως και Κυριακή 23 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο πανέμορφο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο "MONTANA" η 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη. Τις εργασίες της συνάντησης άνοιξαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης και ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».


Το κεντρικό θέμα της φετινής συνάντησης ήταν «Φύση και Πολιτισμός», με επίκεντρο την «Πολιτιστική Διαδρομή στα μνημεία φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας» που σχεδιάζεται από κοινού από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το «ΔΙΑΖΩΜΑ». 

Το απόγευμα της Παρασκευής οι κ.κ. Έφη Καράντζαλη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος και Ευρυτανίας, Νάνσυ Ψάλτη, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος, Παρή Καλαμαρά, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας, Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, Καστανιώτη Ανθούλα, εκπρόσωπος Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης και Λαναρά Θεοδώρα, εκπρόσωπος Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ παρουσίασαν το πανόραμα των μνημείων φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας. 

Στη συνέχεια οι κ.κ. Φανή Λάμπρου, Διευθύντρια δημοσίων σχέσεων & μάρκετινγκ της Εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ», Ανδρέας Φατούρος, συνιδρυτής της Εταιρείας Clio Muse και Εύη Παπαδοπούλου, Δρ. Αρχαιολόγος παρουσίασαν το ψηφιακό πανόραμα των μνημείων που βρίσκονται κατά μήκος της Νέας Οδού. Το πανόραμα που χρηματοδοτείται από την Εταιρεία, έντυσε με λέξεις η κα Παπαδοπούλου. Τη σχετική εφαρμογή, η οποία διατίθεται δωρεάν μέσω έξυπνων κινητών τηλέφωνων, σχεδίασε επί χάρτου η ομάδα της Clio Muse. 

Το πρωί του Σαββάτου οι ομιλητές κ.κ. Νταής Παναγιώτης, Προϊστάμενος της Ε.Υ.ΤΟ.Π. του Υπουργείου Πολιτισμού, Λέμας Κώστας, Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Στερεάς Ελλάδας, Μαστραντώνης Παναγιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Εταιρείας ΣΤΑΔΙΟΝ, Μπέττυ Χατζηνικολάου, Νομικός και Εμπειρογνώμονας σε θέματα Τουρισμού, Γιάννης Ζηρίνης, Ηλεκτρολόγος-Μηχανολόγος / Μηχανικός - Εμπειρογνώμονας σε θέματα Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών πόρων και Πολίτης Γιώργος, γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης παρουσίασαν τα διαδοχικά βήματα για την οικοδόμηση του προγράμματος της πολιτιστικής διαδρομής της Στερεάς Ελλάδας. Τη σκυτάλη παρέδωσε ο κ. Ιωάννου Στράτος, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πρεβέζης, ο οποίος μίλησε για το πιλοτικό πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. 

Παρεμβάσεις πραγματοποίησαν, επίσης, και οι κ.κ. Αντωνακόπουλος Λεωνίδας, Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Διακομανώλη Κλημεντίνη, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λουκάς Υπερήφανος, Δήμαρχος Ορχομενού Βοιωτίας, Σταυρούλα Κακαουνάκη, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχάνων Στερεάς Ελλάδας, Θεόδωρος Φέσσας, πρόεδρος Σ.Ε.Β., Γιάννης Ρέτσος, Α' Αντιπρόεδρος Σ.Ε.Τ.Ε. και Τσιτσώνη Θέκλα, Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού. 

Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν αφιερωμένο στα Εταιρικά Μέλη του Σωματείου, τα οποία στηρίζουν έμπρακτα το έργο του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων και τη συνάντηση των μνημείων με την πραγματική οικονομία και αειφορία. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι Εταιρειών, Ιδρυμάτων και Συνδέσμων, καθώς και ο κ. Ευδόκιμος Φρέγκογλου, Yπεύθυνος πολυμεσικών εφαρμογών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ παρουσίασαν τις δράσεις που υλοποιούν σε συνεργασία με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», με στόχο την ανάδειξη των μνημείων φύσης και πολιτισμού της χώρας μας.






 Πιο συγκεκριμένα:
  • η κα Σεπετά - Θεοχάρη Ελένη, Γενική Διευθύντρια της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. παρουσίασε τις δράσεις της εταιρείας ΒΙΚΟΣ Α.Ε. για την ανάδειξη των μνημείων της Ηπείρου,
  • ο κ. Κωνσταντινίδης Κώστας, Διευθύνων Σύμβουλος της PostScriptum παρουσίασε τη μελέτη «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ» που εκπόνησε η Εταιρεία του με χορηγία από την COSMOTE,
  • ο κ. Σκυκαλάκης Θεόδωρος, οικονομολόγος στην ΤΟΠΟΣ Συμβουλευτική Ο.Ε. παρουσίασε το «ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της Διαδρομής της Ηπείρου που χρηματοδότησε η ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.,
  • η κ. Αριάνα Κούρταλη εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής Business Banking μίλησε για το πρόγραμμα «Crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης»,
  • ο κ. Κάππας Ξενοφών, Γενικός Διευθυντής του ιδρύματος Καπετάν Βασίλης παρουσίασε τις δράσεις του Ιδρύματος για την ανάδειξη των μνημείων της Μεσσηνίας,
  • η κα Μπελογιάννη Μαίρη, Δρ. αρχαιολογίας και πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και Σωκράτης Μεχτερίδης, προγραμματιστής, παρουσίασαν τις εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιούν τα σχολεία, το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» και τα Υπουργεία Πολιτισμού και Παιδείας, καθώς και την πλατφόρμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα υλοποιήσει το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και χρηματοδοτεί η Alpha Bank.
  • η κα Εύα Μαρκάτου, αρχαιολόγος παρουσίασε τη μεταπτυχιακή εργασία της για το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού Βοιωτίας.
Στην πλούσια σε νοήματα και περιεχόμενο 4η Συνάντηση του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» με τα Εταιρικά του μέλη ήταν και φέτος όλοι τους παρόντες: εκπρόσωποι της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Εφορειών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού, των μεγάλων επιχειρήσεων, των παραγωγικών φορέων και των Ιδρυμάτων της χώρας μας, της εκπαιδευτικής κοινότητας και του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δύναμη των Συνεργειών για την ανάδειξη των μνημείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: