Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Με λαμπρότητα ο Δήμος Ορχομενού τίμησε και φέτος τον πολιούχο Άγιο Γεώργιο στο Ακραίφνιο

 Με ξεχωριστή λαμπρότητα και με την απλόχερη φιλοξενία της τοπικής κοινωνίας, ολοκληρώθηκε η παραμονή της πανηγύρεώς  του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Δημοτικής Ενότητας Ακραιφνίας στο Δήμου Ορχομενού. Το ORCHOMENOS PRESS ήταν και εκεί! 


Μετά το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον οποίο συμμετείχαν ιερείς από τον Καλλικρατικό Δήμο Ορχομενού και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ακολούθησε η  λιτανεία της Εικόνας του Αγίου Γεωργίου Αράχωβας, την οποία συνόδευαν νέοι και νέες με παραδοσιακές ενδυμασίες, γεγονός που έδινε στην πομπή ακόμη πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα.






Στον πανηγυρικό εσπερινό παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος και ο οικοδεσπότης Πρόεδρος της Δ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκος Βασιλείου, o Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Γιάννης Φουρτάκας, Γιάννης Νταβαλούμης και Γρηγόρης Γαλάνης,  η Δημοτική Σύμβουλος κα Έλενα Γεωργίου,  ο Τοπικός Σύμβουλος Ακραιφνίου κ. Δημήτριος Κατσαβριάς και μέλη της τοπικής κοινότητας, τέως Αυτοδιοικητικοί του πρώην Δήμου Ακραιφνίας, εκπρόσωποι της Διοίκησης της εταιρείας «ΛΑΡΚΟ» και πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή Ακραιφνίας και Κοκκίνου.  
















Μετά το πέρας της ακολουθίας, ο εφημέριος π. Νεκτάριος ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις και συνέδραμαν ποικιλοτρόπως της ενορία του και κυρίαρχα τον Μορφωτικό Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Οι Ακραιφνείς».

Δικαίως, αφού, το νέο ΔΣ και τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου είχαν ετοιμάσει μια παραδοσιακή γιορτή όπου συμμετείχαν όλα τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, για να κορυφωθεί σ` ένα ανοικτό γλέντι για όλους, μη  παραλείποντας,  ωστόσο, να προσφέρουν και το ανάλογο κέρασμα  στους επισκέπτες τους. Και του χρόνου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: