Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Την τιμητική της θα έχει η πόλη μας την προσεχή Κυριακή – ΔΙΑΖΩΜΑ και TV 100 θα τιμήσουν τον ιστορικό Ορχομενό!

Δεν είναι μια, αλλά δύο οι αφορμές που την προσεχή Κυριακή, η πόλη μας, η ιστορία της, ο πολιτισμός της αλλά και η σύγχρονη δραστηριότητά της, η δημιουργικότητα των ανθρώπων της και η πλούσια λαϊκή μας παράδοση, θα συγκεντρώσει τον ενδιαφέρον επισκεπτών απ` όλη την Ελλάδα!!!

Κι` αυτό θα γίνει τόσο μέσα από την προγραμματισμένη επίσκεψη των εταιρικών μελών του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ – σε συνέχεια του ταξιδιού τους από το Καρπενήσι για την Αθήνα http://orchomenos-press.blogspot.gr/2017/04/21-23-4.html – οι οποίοι θα φτάσουν στην πόλη μας γύρω στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής, 23 Απριλίου 2017, θα ξεναγηθούν στο Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού και εν συνεχεία θα φιλοξενηθούν από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο.
Τα εταιρικά μέλη του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ έρχονται αποφασισμένοι να επιβεβαιώσουν την σταθερή τους υποστήριξη στην δημιουργία του Πάρκου, ένα όραμα ετών και ετών, μετά την διήμερη παραμονή τους στο Καρπενήσι όπου θα παρευρίσκεται – μεταξύ άλλων – και ο συνεπής Περιφερειάρχης μας κ. Κώστας Μπακογιάννης και οι συνεργάτες του, όπως ο δικός κ. Γιάννης Κούτσικος στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειάς μας, η σταθερή σύμμαχος του Ορχομενού, προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή και πολλά ακόμη σημαντικά πρόσωπα γύρω από τον Πολιτισμό.
Στιγμιότυπο από την Η` Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ στη Στερεά Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2015.
Δύο σχεδόν χρόνια μετά, σύσσωμα τα εταιρικά μέλη θα έρθουν την Κυριακή στην ιστορική μας πόλη.



Μια ωριαία εκπομπή για τον Ορχομενό…
 
Τα μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Ορχομενού θα προβάλλουν τον Ορχομενό στη Βόρεια Ελλάδα
 μέσα από την εκπομπή Πολιτιστικό Ημερολόγιο του TV 100 που θα φιλοξενήσουν στην πόλη μας. 
Όλος αυτός ο «καλός κόσμος», μάλιστα, θα πέσει πάνω και σε μια ιδιαίτερη συγκυρία αφού την ίδια μέρα και περίπου τις ίδιες ώρες, θα ολοκληρωθούν στις Πηγές των Χαρίτων και τα γυρίσματα της πολιτιστικής εκπομπής του καναλιού TV 100 με τίτλο «Πολιτιστικό Ημερολόγιο». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει λάβει ο πολύπλευρος  Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού και ο δραστήριος Πρόεδρος του κ. Κώστας Πατσαλής, προκειμένου να αναδειχθεί ο τόπος μας, οι ομορφιές του, τα μνημεία του σ` όλη τη Βόρεια Ελλάδα, όπου και έχει την μεγαλύτερη απήχηση ο σταθμός με έδρα της Θεσσαλονίκη.
Όπως πληροφορούμαστε, ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού – τα μέλη του οποίου βρίσκονται σε πυρετώδεις προετοιμασίες προκειμένου να φιλοξενήσουν με τον καλύτερο τρόπο το πολυμελές συνεργείο – θα κάνει – μεταξύ άλλων – αναπαράσταση προικιών στην Πηγή του Κάρκαρη και θα αποδώσει γνωστούς και αγαπημένους ρουμελιώτικους σκοπούς, ενώ στην κάμερα της εκπομπής θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του ΕΠΒ και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, κ.α.

Φυσικά σ` όλες αυτές τις ωραίες αφορμές 
-  που μας δίνουν ενδιαφέρον και ελπίδα πως σ` αυτό τον τόπο 
πρέπει να συνεχίζουμε να επενδύουμε όλες μας τις παραγωγικές δυνάμεις 
- η συμμετοχή των πολιτών κρίνεται επιβεβλημένη!

Ας υποδεχθούν τους φίλους του Ορχομενού! 




Δεν υπάρχουν σχόλια: