Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος η παρουσίαση του βιβλίου του Μητροπολίτη Αθηναγόρα στη Θήβα

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου (εκδοθείσα διδακτορική διατριβή) του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα στη Θήβα, με τίτλο: «Θεέ μου, Θεέ μου… Ψυχική εξάντληση και Αποξένωση του Κληρικού» , στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2017” του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.






H εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό του  Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιου, ο οποίος ευχήθηκε “το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο στο πέλαγος του αναγνωστικού κοινού και να επιτύχει και τις δύο στοχεύσεις του, την επιστημονική, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό στην νεοελληνική βιβλιογραφία λόγω της εξαιρετικής πρωτοτυπίας του θέματος και την πρακτική, συντελώντας στην αύξηση της αυτοσυνειδησίας και βοηθώντας κατ' αυτόν τον τρόπο στη βελτίωση της παρεχόμενης από τους κληρικούς ποιμαντικής διακονίας”. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, ο οποίος μίλησε για τον διακεκριμένο, πολυπράγμων και πολυσπούδαστο Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα, τονίζοντας ότι “η λαμπρή πολιτεία του, η βαθιά πνευματικότητα, η προσωπικότητα και η ανιδιοτελής προσφορά του στον συνάνθρωπο και την κοινωνία, αποτελεί φωτεινό φάρο για όλους ”.
Στην συνέχεια ο κ. Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου απένειμαν τιμητικές πλακέτες στον Σεβασμιώτατο κ. Αθηναγόρα,  για την 30χρονη πορεία διακονίας του στη Βοιωτία, στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Το πόνημα του Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα  παρουσίασαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιεροκήρυκας & Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως και ο κ. Δημήτριος Κυριαζής, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής. Την παρουσίαση συντόνισε ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης, ενώ την όλη εκδήλωση συντόνισε η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΔΟΘ κ. Ντίνα Ζαμπάκου.
 
Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους και τους διοργανωτές και μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί και να μελετήσει επιστημονικά αυτό το θέμα, επισημαίνοντας πως εμπνευστή του υπήρξε ο τότε ποιμενάρχης του Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και νυν Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.


Η εκδήλωση έκλεισε με τις εξαιρετικές χορωδιακές φωνές  του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θηβών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: