Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Παραδόθηκε και το Κέντρο Κοινότητας στο Δήμο Ορχομενού

«Νέο Κέντρο Κοινότητας στον Ορχομενό. Σήμερα το παραδίδουμε σε όλους εκείνους που έχουν ανάγκη τη στήριξή του. Όπως κάνουμε σε 24 δήμους, έτσι κι εδώ. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας και οι Δήμοι τα υλοποιούν. Όσο γίνονται αναπτυξιακά έργα, πρέπει να θεμελιώσουμε την κοινωνική συνοχή και την πρόνοια με αξιοπρέπεια. Σε αυτή την πορεία που έχουμε χαράξει στην Στερεά Ελλάδα, να μη μείνει κανένας πίσω».  



Μ` αυτά τα λόγια, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης προλόγισε την τελετή εγκαινίων ενός ακόμη Κέντρο Κοινότητας, που παραδόθηκε στο Δήμο Ορχομενού. Ο κ. Μπακογιάννη συνόδευσαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς κ. Λουκάς Υπερήφανος, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Νταγκαλέγκας,  Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι ιερείς της πόλης του Ορχομενού, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της περιοχής μας και δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ ξεναγήθηκε από τα στελέχη του Κέντρου στις εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται στα Πέτρινα, στην είσοδο της πόλης από τη Λιβαδειά. 
Την ικανοποίηση του για τη λειτουργία του εξέφρασε ο Δήμαρχος για την δινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται μέρος της τοπικής μας κοινωνίας, την οποία αυτές οι δομές έρχονται να τους ενισχύσουν και να τους βοηθήσουν στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ο κάθενας από το δικό του μετερίζι. 


Τι είναι τα Κέντρα Κοινότητας…
Το Κέντρο Κοινότητας Ορχομενού (που διοικητικά υπάγεται στο Αυτοτελές
Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού)
στεγάζεται στην οδό Μινύου 3 (Πέτρινα) στην πτέρυγα του Κέντρου
Δια Βίου Μάθησης και είναι προσβάσιμο από ΑμΕΑ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκεφτούν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το μεσημέρι (Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή) ή να τηλεφωνήσουν στον αριθμό 22610-34970. Το οποιοδήποτε πρόβλημά τους θα αντιμετωπιστεί από τον υπεύθυνο του Κέντρου Κοινωνικό Λειτουργό κ. Γιώργο Σταμέλο ή την Ψυχολόγο κα Μαρία Παππά ή την κα Ελένη Γαλανάκου (Βοηθητικό Προσωπικό-Υπεύθυνη Διανομής).  Τα Κέντρα Κοινότητας είναι δομές που σχεδιάστηκαν από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014- 2020.  Το Κέντρο Κοινότητας Ορχομενού είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου. Από εδώ ο κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή Επικράτειας.

Δείτε το ρεπορτάζ του Star Κεντρικής Ελλάδας... 











Δεν υπάρχουν σχόλια: