Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Στόχος δηλητηριάσεων με φόλες δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα στον Ορχομενό - Καταγγελία από τον ΦΙΛΟΖΩΪΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

ΦΙΛΟΖΩΪΚΟΣ  ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ                          
ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθεσινοβραδυνοί   στόχοι  (25/10/2017 )  δύο τσιπαρισμένα, στειρωμένα εμβολιασμένα  και  αποπαρασιτωμένα σκυλιά  της κεντρικής  πλατείας του Ορχομενού. Ο   Τάκης, ο σκύλος που μεγάλωσε στο  προαύλιο του Γυμνασίου  και  επί χρόνια ακολουθεί  κάθε μέρα τα  παιδιά στο Σχολείο  και επιστρέφει το μεσημέρι μαζί με τα παιδιά όταν σχολάσουν  και  η  μπεζ – καφέ σκυλίτα  που άκουγε στο όνομα  Πίτσα 
Ο Τάκης  αμέσως  μόλις έφαγε το δηλητήριο , το οποίο πιθανόν να είχε ξεπλύνει κάπως η βροχή,  μπήκε και έπεσε  μέσα  σε εμπορικό κατάστημα της πλατείας .  Αμέσως  η ιδιοκτήτρια έδωσε τις  πρώτες βοήθειες  στον σκύλο  και  στη συνέχεια μεταφέρθηκε  από εθελοντές στον  κτηνίατρο κ., Τζερεμέ  ο οποίος  και τον έσωσε.  Βέβαια  είναι νωρίς για να  γνωρίζουμε τις επιπτώσεις  που μπορεί να έχει το δηλητήριο που  απορροφήθηκε από τον οργανισμό του Τάκη. 
Την ώρα που ήμασταν στον κτηνίατρο  και προσπαθούσαμε για  τον Τάκη, μας ειδοποίησαν ότι και άλλο σκυλί   της πλατείας η Πίτσα, είναι  δηλητηριασμένη  και πεσμένη έξω από κατάστημα της πλατείας.
 Η Πίτσα δεν κατάφερα να ζήσει παρά την άμεση κινητοποίηση εθελοντών  και τις προσπάθειες του  κτηνιάτρου κ. Χάρη Τζερεμέ.

Επισημαίνουμε ότι οι συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις συνεχίζουν  δυστυχώς να  αντιμετωπίζονται   με αδιαφορία  και όχι μόνον από την τοπική κοινωνία. Η φιλοζωία  δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ζωτική πολιτική υπόθεση και αναπόσπαστο στοιχείο της κοινωνικής ηθικής. Είναι ντροπή  για τον Ορχομενό με τα 6.000 χρόνια Ιστορίας.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ  μαζική  θανάτωση  ζώων δεσποζομένων και  αδέσποτων, η οποία γίνεται ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ  τον τελευταίο μήνα  στον Ορχομενό με φόλες που περιέχουν ισχυρότατα και επικίνδυνα δηλητήρια. Τον τελευταίο μήνα  πάνω από  30  ζώα  δηλητηριάστηκαν   από τα οποία μόνον  3  μόνον επέζησαν .
Ενημερώνουμε πως είναι η πρώτη φορά όπου  αντιμετωπίζουμε στην πόλη μας, τέτοια επαίσχυντα και εγκληματικά φαινόμενα συστηματικής μαζικής εξόντωσης ζώων  σε κεντρικώτατα σημεία του Ορχομενού με τέτοια δηλητήρια .
Ποιοι  είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους και από πού  προμηθεύονται τέτοια ισχυρά, επικίνδυνα και διαφορετικά μεταξύ τους  δηλητήρια και κυκλοφορούν μεσημεριανές,   απογευματινές  και πρώτες βραδυνές ώρες για να τα ρίξουν με άνεση στις πλατείες σε δημόσιους κοινόχρηστους  χώρους,   σε κεντρικούς δρόμους αδιαφορώντας για τις συνέπειες και δηλητηριάζουν  καθημερινά αθώα πλάσματα τα οποία πεθαίνουν με φρικτό τρόπο.
            Ενημερώνουμε τους πολίτες όταν κυκλοφορούν με ζώα να τα έχουν υπό στενή εποπτεία.
 Καλούμε τους ευαισθητοποιημένους  πολίτες σε περιπολίες στις γειτονιές τους για τον εντοπισμό  τυχόν δηλητηριασμένων δολωμάτων   και τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: