Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Με ομάδες παραγωγών στην Αταλάντη συναντήθηκε ο Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννης Τσιρώνης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αταλάντη προκειμένου να απευθύνει ομιλία σε εκδήλωση που οργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας και Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ του Δήμου Λοκρών με θέμα την Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου, ο Γιάννης Τσιρώνης συναντήθηκε την Τετάρτη 22/11 με παραγωγούς και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής.
Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως το κόστος παραγωγής, η παραγωγή βιολογικών προϊόντων σε περιοχές Natura, τα προϊόντα ΠΟΠ, η  κατανομή των βοσκότοπων με τεχνική λύση, η σύγκλιση κατόχων ιστορικών δικαιωμάτων με τους νέους και νεοεισερχόμενους κτηνοτρόφους, η εκπόνηση διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης, οι παράνομες ελληνοποιήσεις ζώων και η αντιμετώπιση με ψηφιακή καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου και οι τιμές γάλακτος και κρέατος. Όσο αφορά στις ζημιές ζωικού κεφαλαίου από λύκο και αγριογούρουνα και τις αντίστοιχες αποζημιώσεις, ο Αν. Υπουργός ενημέρωσε για τα μέτρα που έχουνε ληφθεί, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο.
Τέλος, ο Γιάννης Τσιρώνης επικρότησε τις προτάσεις της δημοτικής αρχής για σύσταση ομάδων παραγωγών και συνεταιρισμών, τονίζοντας την πάγια θέση του για ανάπτυξη της συνεργατικής οικονομίας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: