Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Στην ατζέντα των συζητήσεων οι προοπτικές της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης και προώθησης των προορισμών της Στερεάς Ελλάδας

Συναντήσεις εργασίας με τα μέλη του ΣΕΤΕ και παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε σήμερα στη Λαμία, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος. Στις συναντήσεις, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου κ. Γιώργος Αμβράζης, ο Γενικός Διευθυντής του ΙΝΣΕΤΕ κ. Ηλίας Κικίλιας και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece κα. Ιωάννα Δρέττα.



Στο πλαίσιο των συναντήσεων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη στρατηγική του ΣΕΤΕ για την ουσιαστική διασύνδεση του τουρισμού με άλλους κομβικούς τομείς, όπως για παράδειγμα της αγροδιατροφής και του πολιτισμού, που μπορούν άμεσα να ενισχύσουν ποιοτικά την εμπειρία την οποία προσφέρει η χώρα μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών του τουρισμού. Επιπρόσθετα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δυνατότητες που υπάρχουν για την περαιτέρω προώθηση του πολυσύνθετου τουριστικού χαρτοφυλακίου το οποίο διαθέτουν οι προορισμοί της Στερεάς Ελλάδας με τη συμβολή και της Marketing Greece.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Α. Ρέτσος μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων δήλωσε σχετικά:
«Μαζί με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, ο ΣΕΤΕ μέσα από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιεί σε προορισμούς της χώρας, επιχειρεί, μεταξύ άλλων, να αναδείξει ζητήματα σε σχέση με πρακτικές που επιτυγχάνουν τη βέλτιστη σχέση βιώσιμης ανάπτυξης και τουρισμού, την ενίσχυση του κοινωνικού του αποτυπώματος, καθώς και τη διασύνδεσή του με τον αγροδιατροφικό τομέα και τον πολιτισμό. Αυτός είναι ο σκοπός και της σημερινής μας παρουσίας στη Λαμία. Οι προορισμοί της Στερεάς Ελλάδας διαθέτουν ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο τουριστικών προϊόντων το οποίο, ανά περιοχή, προσελκύει το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον τόσο των Ελλήνων όσο και των ξένων επισκεπτών, όλες τις εποχές του χρόνου.


Παρακολουθούμε από κοντά τις προσπάθειες που έχουν γίνει σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτουν οι προορισμοί της Στερεάς Ελλάδας. Τις προσπάθειες αυτές έχει ως στόχο να ενισχύσει ο ΣΕΤΕ, σε συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει για τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού. Σε επίπεδο επικοινωνίας και προβολής, η Marketing Greece έχει, ήδη, εντάξει στις δράσεις της την προώθηση προορισμών της Στερεάς Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Παράλληλα, σχεδιάζει περισσότερες υπηρεσίες και νέα προϊόντα marketing και προβολής, τα οποία απευθύνονται στους Έλληνες επισκέπτες, γεγονός το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία για προορισμούς της Στερεάς Ελλάδας καθώς διαθέτουν σημαντικό μερίδιοστην πίτα της εσωτερικής τουριστικής αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: