Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

To βουνό… κατέβηκε στο κέντρο της Λιβαδειάς και σκόρπισε το πρώτο γιορτινό χρώμα στη πόλη!

Μια ακόμη πρωτοτυπία, μια ακόμη πρωτιά κατάφερε να πετύχει η Π.Ε. Βοιωτίας, διοργανώνοντας την 1η «SKI 4ALL», μια διήμερη Χιονοδρομική Εκδήλωση – χθες κα σήμερα (25 και 26 Νοέμβρη) στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας, σε συνεργασία με  τον Ελληνικό Χιονοδρομικό
Ορειβατικό Σύλλογο (Ε.Χ.Ο.Σ.) Λιβαδειάς καθώς και την πολύτιμη τεχνογνωσία της σχολής SNOWPORT, η οποία συμμετέχει επίσημα στην παγκόσμια καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (F.I.S) “bring children to the snow” και έχει εκπονήσει το  πρόγραμμα SKI4ALL -  FIS SNOWKIDZ .







Κι` ο σκοπός επετεύχθη καθώς δεκάδες παιδιά απ` όλη την επαρχία Λιβαδειάς με τους γονείς τους εκμεταλλεύτηκαν την σπάνια αυτή ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντό ένα – κακά τα ψέματα – δαπανηρό χόμπι όπως είναι το σκι.
Το ζεστό γλυκό κρασί (Glühwein)
 δεν θα μπορούσε να λείπει από
μια τέτοια χειμωνιάτικη αλλά και γιορτινή βραδιά!
«Γι` αυτό θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο άμεσα, να μπορούν όλοι να το απολαύσουν, με σκοπό τη διάδοση και ανάπτυξη του αθλήματος της χιονοδρομίας, φωτίζοντας τη  νεολαία και την κοινωνία μας  γενικότερα διεξόδους με πρότυπα μέσα από τον αθλητισμό» δήλωσε στο περιοθώριο της εκδήλωσης χθες βράδυ έξω από το Διοικητήριο της Βοιωτίας, η οικοδέσποινα κα Φανή Παπαθωμά.
Πράγματι, στον εορταστικά φωταγωγημένο προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου, όσοι παρευρέθηκαν είχαν  τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ski σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα (η οποία χρησιμοποιήθηκε αντί χιονιού ειδικός πιστοποιημένος πλαστικός τάπητας), συνοδεία επαγγελματιών εκπαιδευτών , οι οποίοι με τον κατάλληλο εξοπλισμό, βοήθησαν  παιδιά και ενήλικες να δοκιμάσουν τα πρώτα τους βήματα πάνω στα σκι με απόλυτη ασφάλεια.
Η εκδήλωση είχε  διάρκεια 3 ώρες κάθε ημέρα (Σάββατο 25 Νοέμβρη από τις 6:30 το απόγευμα και την Κυριακή 26 Νοέμβρη από τις 11:00 το πρωί ) και η συμμετοχή ήταν  ελεύθερη για όλους.
«Υλοποιούμε αυτή την  ιδιαίτερα καινοτόμα και διαδραστική εκδήλωση, που μας έχει όλους  ενθουσιάσει και στοχεύει να «θυμίσει» σε όλους μας τη  χιονοδρομία που προσφέρει πέρα από την άθληση , επαφή με τη φύση και το βουνό, κοινωνικότητα και ψυχική ανάταση» τόνισε στις δηλώσεις της η  Αντιπεριφερειάρχης  κα Φανή Παπαθωμά.
 
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας και αξιαγάπητος ιατρός , γνωστός για το αθλητικό του στύλ,
με τη συνοδεία της κόρης , δίπλα στην Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά. 


Την κα Παπαθωμά συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία τόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
 κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, όσο και ο Περιφερειακός Δντης Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Δημητρίου. 

Από εμάς, έχετε τα συγχαρητήρια μας, όπως και από πολλά δημόσια πρόσωπα που τίμησαν την πρωτοβουλία αυτή και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την υλοποίησή της. Μπράβο σας και να την επαναλάβετε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: