Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Έργα 1,23 εκατ. ευρώ στην Θήβα


Τις προγραμματικές συμβάσεις για τρία σημαντικά έργα στην Θήβα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης. Τα συγκεκριμένα έργα, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προβλέπουν ουσιαστικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου αναμόρφωσης συνθηκών της καθημερινότητας των πολιτών σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα.

  1. Κατασκευή αγωγού ομβρίων στην κοινότητα Υπάτου που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό του δικτύου και την δημιουργία συνθηκών υγιεινής και υγείας.
  2. Βελτίωση και αναβάθμιση της πλατείας Ταχιου με εργασίες που αλλάζουν πλήρως την εικόνα της πλατείας και προβλέπουν την διαμόρφωση χώρων περιπάτου και αναψυχής, κατασκευές ασφαλείας και φωτισμό.
  3. Κατασκευή χώρου νέας λαϊκής αγοράς και χώρων εμποροπανήγυρης με παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν την καθαριότητα και τις ομαλές συνθήκες δραστηριοποίησης για τους καταναλωτές και τους εμπόρους ή παραγωγούς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται στα 1,2 εκατ. ευρώ και, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, αποτελούν μέρος μίας σειράς έργων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με γνώμονα την ολοκλήρωση του σχεδίου αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην Στερεά Ελλάδα.

«Τα καθημερινά είναι τα μεγάλα. Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι παρεμβάσεις στην καθημερινότητα είναι υψηλή πολιτική. Είναι αυτοσκοπός και στόχος. Ο δικός μας στόχος χαρακτηρίζεται από την στρατηγική που λέει ότι όταν αλλάζεις την καθημερινότητα στη γειτονιά, τον δήμο, την περιφέρεια, μπορείς να την αλλάξεις σε όλη τη χώρα. Αυτή είναι η δουλειά μας, αυτός είναι ο λόγος που είμαστε εδώ. Για να ολοκληρώσουμε συγκεκριμένο σχέδιο που περιλαμβάνει αλλαγές σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπακογιάννης, κατά την ενημέρωση για τα έργα στην Θήβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: