Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Αναζητώντας το τι, το πώς και το γιατί στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης» η Δήμαρχος Λεβαδεών


Η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Γιώτα Πούλου συμμετείχε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Αναζητώντας το τι, το πώς και το γιατί στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης», που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια «Πολύτροπη Αρμονία» στο Ευρωπαϊκό και Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών - (Ε.Π.Κε.Δ.).


Η Δήμαρχος Λεβαδέων ήταν μία εκ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου με θέμα συζήτησης «Η Αλληλεγγύη των λαών. Η διαχείριση του προσφυγικού από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η καλή πρακτική του Δήμου Λεβαδέων».
Στην ομιλία της αναφέρθηκε στη φιλοξενία των προσφύγων στο Δήμο Λεβαδέων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, στην διαχείριση του προγράμματος από την ΚΕΔΗΛ σε συνεργασία με τον Δήμο και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στον τρόπο υποδοχής και αποδοχής τους από την τοπική κοινωνία, καθώς και στην εκπαίδευση και την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία.
Η Δήμαρχος τόνισε τη σημαντική συμβολή των Διευθυντών Εκπαίδευσης του Ν. Βοιωτίας στο σχεδιασμό τμημάτων υποδοχής (ΖΕΠ) στα σχολεία και το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών – Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες- στην ομαλή ένταξη τους στα σχολεία.
Η εγγραφή των προσφυγόπουλων, όπως επεσήμανε, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στον Δήμο Λεβαδέων αποτελεί πανελλαδική πρωτιά.
Τέλος, αναφέρθηκε στα μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιστικής παιδείας, που παραδίδουν στους μεγαλύτερους τα παιδιά μέσα από την καθημερινή συναναστροφή και την συνύπαρξη τους με τους νέους συμμαθητές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: