Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θήβα


Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε στη Θήβα ο εορτασμός της εθνικής επετείου της “25ης  Μαρτίου του 1821”. Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και τη Φιλαρμονική του Δήμου Θηβαίων. 



Στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής εκ μέρους της Κυβέρνησης συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο  Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος  κ. Γιώργος Αναστασίου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Πινδάρου τμημάτων μαθητών, συλλόγων, του Στρατού και της Αεροπορίας.

Το Σάββατο 24 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας,  πραγματοποιήθηκε  η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Θηβαίων, του Συνδέσμου Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας “ Ο Ιερός Λόχος” και του Θρησκευτικού Συλλόγου Επαρχίας Θηβών “Ιωάννης ο Καλοκτένης” με τη συμμετοχή χορευτικών τμημάτων του 6ου Δημοτικού Σχολείου και της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας.

Ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Αθανάσιος Καραπέτσας, που μίλησε για την Επικαιρότητα του 1821.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου,  συνεχάρη θερμά όλους τους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής  και ευχήθηκε, με αφορμή και τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου μας, χρόνια πολλά με υγεία, πρόοδο και ευημερία.




Φωτογραφικό υλικό θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2018/03/25.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: