Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η εκπροσώπηση της Βοιωτίας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Π.Ε.


Στη φωτογραφία από αριστερά, ο δάσκαλος Σπύρος Κόκκινος Γραμματέας της ΔΗ.ΣΥ. Βοιωτίας, η δασκάλα Δήμητρα Λαζάρου Αντιπρόεδρος Συλλόγου Π.Ε. Λιβαδειάς, ο καθηγητής πληροφορικής Σπύρος Βαζούρας μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Π.Ε. Λιβαδειάς και ο Γρηγόρης Ταξιάρης αναπληρωτής δάσκαλος και στέλεχος της ΔΗ.ΣΥ. 

Το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Novotel) το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συνεργασίας (ΔΗ.ΣΥ.) Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στις εργασίες συμμετείχαν περισσότεροι απο 200 σύνεδροι από όλη τη χώρα, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, καθηγητές ειδικοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων Π.Ε.Αξίζει να σημειωθεί ότι η  Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗ.ΣΥ.) είναι η δεύτερη σε επιρροή συνδικαλιστική κίνηση στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ). 




Στο Συνέδριο διαμορφώθηκαν οι τελικές θέσεις της ΔΗ.ΣΥ. για μια σειρά σημαντικών ζητημάτων τηςΔημόσιας Εκπαίδευσης, όπως είναι: εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά θέματα (δαπάνες για την παιδεία, υπηρεσιακές μεταβολές, προσχολική εκπαίδευση, ειδική αγωγή), η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου, η αυτονομία των σχολικών μονάδων, η διαπολιτισμική εκπαίδευση, το νέο δίκτυο δομών υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου, οι τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την εκπαίδευση, τα ασφαλιστικά και μισθολογικά θέματα,  οι προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών και η κινητικότητα, τα ευρύτερα δημοσιοϋπαλληλικά αιτήματα κ.α.
Πραγματοποιήθηκε, επίσης, μια  κριτική αποτίμηση  της εκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2018), ενώ αναπτύχθηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και τοποθετήσεις για τη σημερινή πραγματικότητα και τις εξελίξεις στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: