Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Άμεσα στους Δήμους οι 8.166 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ

Την ερχόμενη εβδομάδα παρουσιάζονται στην υπηρεσία τους οι επιτυχόντες από τους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ του διαγωνισμού για τις 8.166 θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Ο υπουργός ανέφερε στον ΡΣ «105,5 Στο Κόκκινο» ότι «το ΑΣΕΠ πρέπει να ανακοινώσει σήμερα-αύριο, και πάντως μέσα στην εβδομάδα, τους προσωρινούς πίνακες και στη βάση αυτών των προσωρινών πινάκων, θα παρουσιαστούν στις υπηρεσίες τους την άλλη εβδομάδα. Έτσι ακριβώς ώστε να μην έχουμε κανένα κενό». Συνολικά, οι μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες των ΟΤΑ φτάνουν τις 8.845, με τις υπολειπόμενες θέσεις να καλύπτονται μέσω του ΟΑΕΔ.

«Για πρώτη φορά μετά από 9 περίπου χρόνια, γίνεται ένας διαγωνισμός για μόνιμες θέσεις εργασίας. Μέχρι τώρα αυτές οι ανάγκες καλύπτονταν από οκταμηνίτες συμβασιούχους, οι οποίοι, σύμφωνα με το νόμο, είχαν δικαίωμα να εργάζονται για ένα οκτάμηνο, ακολουθούσε η διακοπή της εργασίας, τον επόμενο χρόνο μπορούσαν να ξανά λάβουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία κ.ο.κ.», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης. Πρόσθεσε πως είναι πάρα πολύ σημαντικό το ότι «σπάει αυτό το καθεστώς ομηρίας, μέσα από τις συμβάσεις και είναι εξαιρετικής σημασίας το γεγονός ότι υπάρχουν τόσες χιλιάδες θέσεις μόνιμες, σταθερές στους δήμους αυτή τη στιγμή μετά από χρόνια».

Ανέφερε, ακόμα, ότι ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός και προβλέπει μία ειδική μοριοδότηση για όσους έχουν συγκεκριμένη προϋπηρεσία στις συγκεκριμένες υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ απέδωσε τις κατηγορίες της ΝΔ περί «φωτογραφικού» διαγωνισμού, στο γεγονός ότι «ποτέ της δεν συμφιλιώθηκε με την ιδέα των προσλήψεων μόνιμων εργαζομένων, αφού ήθελε να υπάρχει αυτό το καθεστώς των ελαστικών μορφών εργασίας στην καθαριότητα, με σκοπό κάποια στιγμή να περάσουν αυτά στους ιδιώτες». Από την άλλη, είπε, είναι ανέφικτο και κοινωνικά άδικο αυτό που ζητούν δυνάμεις του ΚΚΕ και της Αριστεράς να μονιμοποιηθούν αυτομάτως οι ήδη εργαζόμενοι, «κάποιοι που βρέθηκαν ένα ή δύο οκτάμηνα σε συγκεκριμένες θέσεις, ξαφνικά και εις βάρος άλλων με εξίσου την ίδια ανάγκη, να μονιμοποιηθούν μέσα από έναν κλειστό διαγωνισμό».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: