Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Νέα συνεργασία της Οργάνωσης Βάμβακος του Α.Σ. Ορχομενού



Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου του 2018, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ορχομενού γενική συνέλευση της Οργάνωσης Βαμβακοπαραγωγών Α.Σ. Ορχομενού, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν κυρίως τον προγραμματισμό της τρέχουσας περιόδου. Ανακοινώθηκε η συνεργασίας της ομάδας βάμβακος για το 2018 με τον σποροπαραγωγικό οίκο Greenco και την χρήση του προγράμματος CottonPlus για την καλλιέργεια ποιοτικού και πιστοποιημένου βαμβακιού. Το εκκοκκιστήριο που θα αναλάβει την ξεχωριστή εκκόκκιση της συγκεκριμένης ποικιλίας θα είναι για 3η συνεχόμενη χρονιά το εκκοκκιστήριο ΜΙΧΑ στην περιοχή Μαραθιάς στον Ορχομενό.

Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης, έγινε παρουσίαση των σπόρων βάμβακος της εταιρείας Greenco από τους γεωπόνους της. Προτάθηκε η ποικιλία Lamda 206, η οποία είναι πρώιμη και έχει τεχνικά χαρακτηριστικά κατάλληλα για την ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού.


Σκοπός της οργάνωσης είναι και φέτος να επαναλάβει την πετυχημένη παραγωγή πιστοποιημένου βαμβακιού με οικονομικό όφελος, το οποίο της απέφερε την υψηλότερη τιμή πώλησης σε όλη την Ελλάδα για τις χρονιές 2016 και 2017.

Στην οργάνωση συμμετέχουν πάνω από 50 επαγγελματίες βαμβακοκαλλιεργητές με μεγάλη εμπειρία αλλά και νέους, οι οποίοι θα καλλιεργήσουν τη συγκεκριμένη ποικιλία σε έκταση μεγαλύτερη των 3.000 στρεμμάτων. Στο πλευρό τους γι’ αυτή την προσπάθεια, θα είναι οι γεωπόνοι της Greenco για την επίβλεψη και τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος CottonPlus.

Τέλος θα γίνει πειραματική καλλιέργεια σε μία καινούργια πολλά υποσχόμενη ποικιλία της Greenco.

Δεν υπάρχουν σχόλια: