Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Το εφηβικό μυθιστόρημα της Μαίρης Κανάκη «Όταν το καλοκαίρι συναντά τον χειμώνα» παρουσιάζεται στη Λιβαδειά


Το εφηβικό μυθιστόρημα «Όταν το καλοκαίρι συναντά τον χειμώνα» της Μαίρης Κανάκη θα παρουσιαστεί από το αναγνωστήριο Clever Mind και τις εκδόσεις «Το Δόντι» το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 στις 7:30 μ.μ. στον χώρο του Clever Mind (Γαλαξειδίου 6).
Μαζί με τη συγγραφέα θα μιλήσουν η Ειρήνη Γουργιώτη, μέλος του Ομίλου Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς και η Κατερίνα Πάσχου, εκπαιδευτικός. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης Ανδρέας Τσιλίρας.
Νωρίτερα, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά από 7 ετών με τη Μαίρη Κανάκη.

Η Μαίρη Κανάκη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Zει και εργάζεται στη Σαλαμίνα ως μόνιμος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε Master Of Arts στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών (Διεθνείς Σχέσεις) στην Αγγλία στο University of Kent at Canterbury. Γνωρίζει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά) και είναι μαραθωνοδρόμος. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά.
Έχει κάνει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στο δημόσιο σχολείο (Οικολογικά σχολεία, Αειφόρο σχολείο, ecomobility κ.τ.λ.) κι έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και περιοδικά κι έχει κερδίσει επαίνους σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2016 το διήγημά της «Βουτιά στο alter ego των χρωμάτων» εκδόθηκε στη συλλογή διηγημάτων με τίτλο «Χρώματα» από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες».

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Ηλέκτρα και ο δίδυμος αδελφός της, ο Γιώργος, περνάνε ανέμελα καλοκαίρια σε ένα κυκλαδίτικο νησί. Μαζί με τους καλοκαιρινούς φίλους τους σκαρώνουν σχέδια, ανταλλάσσουν σκέψεις, ονειρεύονται. Τα παιδιά της πόλης σμίγουν με το κορίτσι του νησιού, τη «Ζαργάνα», και το ταξίδι ξεκινά…
Αυτό το καλοκαίρι δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα. Θα είναι το πιο ανατρεπτικό από όλα, κυρίως επειδή θα γνωρίσουν την πραγματική φιλία, θα νιώσουν το πρώτο ερωτικό σκίρτημα και θα δουν την άλλη πλευρά της ζωής. Οι περιπέτειες των παιδιών αρχίζουν τη στιγμή που νομίζουν ότι το καλοκαίρι τελείωσε κι ότι ο χειμώνας είναι προ των πυλών… Ίσως επειδή ο χειμώνας έχει μεγάλα «καλοκαιρινά» πλάνα. Ίσως επειδή το καλοκαίρι ξέρει να μπερδεύεται έντεχνα στις εφηβικές ψυχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: