Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Το επίτιμο μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων κ. Ασημίνα Παπαναστασίου εκπροσώπησε την Περιφερειακή Επιτροπή στην εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη διάσταση της κρίσης»


   Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη την Τετάρτη 7-3-2018 στα γραφεία της ΕΝ.ΠΕ. συνδιοργάνωση  του Τομέα Ισότητας των Φύλων της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Λόμπυ Γυναικών-Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας εκδήλωση με θέμα «Η έμφυλη διάσταση της κρίσης».

   Προσωπικότητες από την αυτοδιοίκηση και τα πολιτικά κόμματα απηύθυναν χαιρετισμό ενώ ομιλήτριες ήταν η πρώην Υπουργός Μαριέτα Γιαννάκου, η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών Αγλαία Ρομπόκου και πρώην Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Έφη Μπέκου.
   Το επίτιμο μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, κ. Ασημίνα Παπαναστασίου, Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας εκπροσώπησε την Περιφερειακή Επιτροπή στην εκδήλωση, παρουσιάζοντας από τη δική της σκοπιά το ζήτημα της έμφυλης βίας στον ανταγωνιστικό επαγγελματικό χώρο, διακρίνοντας τους όρους της κρίσης από την έμφυλη διάσταση και ευχόμενη στο μέλλον να εκλείψουν αμφότερες.
   Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων, κ. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Στο χώρο της πολιτικής,  η έμφυλη βία είναι πλέον έκδηλη. Η οικονομική κρίση είναι ένας από τους παράγοντες για την εμφάνισή της αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Η μεταβολή νοοτροπίας, η παιδεία και η ορθή ενημέρωση  οφείλουν να είναι προτεραιότητές μας για την εξάλειψη της έμφυλης διάστασης του φύλου».


Δεν υπάρχουν σχόλια: