Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας κ. Μ. Πουρσανίδη και τον Αστ. Δ/ντή Δ.Α. Βοιωτίας κ. Μ. Τσάτση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 12/03/2018 στη Δ.Α. Βοιωτίας, συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας κ. Πουρσανίδη Μιλτιάδη και τον Αστ. Δ/ντή Δ.Α. Βοιωτίας κ. Τσάτση Μιχαήλ.
Από μέρους της Ενώσεως μας εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Δ.Α. Βοιωτίας, συνεπεία των κενών οργανικών θέσεων που αγγίζουν το 30% ενώ τονίσθηκε η αναγκαιότητα κάλυψης αυτών. Ειδικότερα δε, αναφέρθηκαν οι υπηρεσιακές συνθήκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους ήτοι γερασμένος στόλος οχημάτων, οι σχεδόν καθημερινές μεταγωγές του Α.Τ. Θηβών, τα δύο κέντρα φιλοξενίας, η εγκληματικότητα στην περιοχή του Πυρί Θηβών. Επίσης, επισημάνθηκε η πρόταση μας για αναλογική διάθεση σε μέτρα, της Διμοιρίας Υποστηρίξεως Βοιωτίας σε σχέση με τις Διμοιρίες Υποστηρίξεως των λοιπών Διευθύνσεων Αστυνομίας της Στερεάς Ελλάδος. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε το ζήτημα των υλικών της Διμοιρίας Υποστηρίξεως και η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού αυτών. Επιπλέον ετέθη το ζήτημα των εγκληματικών ομάδων οι οποίες δρουν και στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας και έχουν ως στόχο ΑΤΜ τραπεζών, ζητώντας σαφείς εντολές προς τους συναδέλφους μας και καθορισμό σχεδίου δράσης αυτών στα πλαίσια της γενικότερης αστυνόμευσης. Τέλος έγινε μνεία της ακατάλληλης κτιριακής υποδομής συγκεκριμένων Υπηρεσιών της Δ.Α. Βοιωτίας.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ταυτιζόμενοι, ότι το δόγμα του κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας είναι περισσότεροι Αστυνομικοί στο δρόμο και η λειτουργία ενός ευέλικτου σχήματος με ομάδες (ΟΠΚΕ,ΟΕΠΤΑ) οι οποίες θα δύνανται να δρουν άμεσα ανά το Νομό οποτεδήποτε καταστεί υπηρεσιακή ανάγκη. Ο κ. Γενικός, έχοντας πλήρη επίγνωση της καταστάσεως που επικρατεί στη Δ.Α. Βοιωτίας, τόνισε ότι θα διαβιβάσει αρμοδίως, παράλληλα με τη Δ.Α. Βοιωτίας, την αναγκαιότητα κάλυψης των κενών οργανικών θέσεων ενώ εξετάζει ήδη το ζήτημα των υπηρεσιακών οχημάτων, έχοντας ζητήσει λεπτομερή ενημέρωση επί του θέματος. Επίσης υιοθέτησε μέρος των προτάσεων της Ενώσεώς μας προς αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη περιοχή του Πυρί Θηβών και προς αυτή την κατεύθυνση θα λάβουν χώρα άμεσα, σχετικές ενέργειες. Αναφορικά με το ζήτημα της Διμοιρίας Υποστηρίξεως, ενημερωθήκαμε ότι έχει ήδη δρομολογηθεί συνάντηση του κ. Γενικού με τους κ.κ. Διμοιρίτες ενώ εξετάζεται και θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές, για μετεγκατάσταση των Υπηρεσιών οι οποίες στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια όπως το Α.Τ. Ορχομενού.
Διαβιβάζουμε προς τα μέλη της Ενώσεως Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας τις ευχαριστίες και την πλήρη ικανοποίησή του κ. Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας , για τις εξαιρετικές υπηρεσίες και το επίπεδο του επαγγελματισμού των Αστυνομικών της Δ.Α. Βοιωτίας όπως αυτό αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, της πρόσφατης αντιμετώπισης σοβαρού περιστατικού στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας και την τελευταία μεγάλη επιτυχία του Α.Τ. Ορχομενού με την εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας που ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας                       ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: