Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Εκατοντάδες εμπορικές συναντήσεις για τις επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας


 




Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση τροφίμων και ποτών «Food Expo».  Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Περιφέρεια συμμετείχε με 52 επιχειρήσεις, εκπρόσωποι των οποίων πραγματοποίησαν περισσότερες από 330 συναντήσεις με ξένους αγοραστές, και πολλές ακόμη με εμπόρους και επιχειρηματίες από την Ελλάδα.





Για απόλυτα επιτυχημένη παρουσία έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος επισκέφθηκε την έκθεση και μίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων και φορείς ξένων χωρών, παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας. «Όλοι δείχνουν ότι έχουν τη διάθεση να μας ακούσουν αρκεί να έχουμε κάτι να τους πούμε και να τους δείξουμε. Εμείς, στη Στερεά Ελλάδα, έχουμε και να τους πούμε, αλλά κυρίως να τους δείξουμε. Διαθέτουμε υπηρεσίες και προϊόντα που πρέπει να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στην παγκόσμια αγορά. Αυτό κάνουμε εδώ. Ακολουθούμε τον δρόμο που μας οδηγεί στην κορυφή» δήλωσε ο κ. Μπακογιάννης κατά την επίσκεψή του στην έκθεση, ενώ όταν ερωτήθηκε για το αποτέλεσμα των επαφών που είχε ο ίδιος και οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν στην έκθεση τόνισε:

«Δεν συνηθίζω να επικαλούμαι αριθμούς, αλλά όταν μιλάμε για το παγκόσμιο εμπόριο, έχουν τη σημασία τους. Αυτές οι εμπορικές επαφές που ξεπέρασαν τις 330 και άλλες τόσες που δρομολογήθηκαν και θα οδηγήσουν σε συμφωνίες, δείχνουν ότι καλώς χαράξαμε αυτή την πορεία που ακολουθούμε μέχρι σήμερα. Ότι έπρεπε κάποια στιγμή να ανατρέψουμε τα δεδομένα προηγούμενων δεκαετιών. Να ξεπεράσουμε κάθε ιδεοληψία, κάθε περιορισμό και να ενώσουμε τη δύναμη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για σχεδιασμό και πρόληψη με τη δύναμη της θέλησης για πρόοδο και ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας και να αποτελέσουμε παράδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί η τοπική αλλά και η εθνική οικονομία».



Δεν υπάρχουν σχόλια: