Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Γεγονός οι ηλεκτρονικές πληρωμές στην Στερεά Ελλάδα


Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Στο πλαίσιο υλοποίησης της «Έξυπνης Περιφέρειας», οι ηλεκτρονικές πληρωμές, αποτελούν ακόμη ένα βήμα για τη σημαντική μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των πολιτών, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της διαφάνειας σε όλες τις συναλλαγές της περιφέρειας.



Την ανακοίνωση ενεργοποίησης του συστήματος έκανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι στο εξής, κανένας προμηθευτής ή πάροχος υπηρεσιών της Περιφέρειας , δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείται στην γραφειοκρατία των υπηρεσιών χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

«Αποδείχθηκε ότι η «Έξυπνη Περιφέρεια» ήταν ένα όραμα που μπορεί να υλοποιηθεί και υλοποιείται. Οι ηλεκτρονικές πληρωμές προστίθενται στο σύνολο των έργων και των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει για να μπει ένα τέλος σε διαδικασίες αναχρονιστικές και προσβλητικές για όλους τους πολίτες που συναλλάσσονται με τις δημόσιες υπηρεσίες της Στερεάς Ελλάδας. Μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει να ξεχωρίζουμε ως περιφέρεια στη χρήση των νέων τεχνολογιών προς όφελος των πολιτών. Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Με τους ίδιους ρυθμούς συνεχίζουμε στην υλοποίηση του σχεδίου μας που έχει γίνει αυτοσκοπός. Το διπλογραφικό σύστημα, η νέα διαδραστική ιστοσελίδα, η ψηφιακή υπογραφή, η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων και τώρα οι ηλεκτρονικές πληρωμές, επιβεβαιώνουν ότι μπορούμε και κάνουμε πράγματα που αλλάζουν τη νοοτροπία ολόκληρων δεκαετιών» προσέθεσε ο κ. Μπακογιάννης και ευχαρίστησε τα στελέχη της Περιφέρειας που δουλεύουν για την πλήρη εφαρμογή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Είναι στελέχη με τα οποία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και τον ίδιο στόχο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί μπροστά σε κάθε εμπόδιο και δυσκολία, πάντα βρίσκουν τον τρόπο για την υλοποίηση της στρατηγικής μας» τόνισε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: