Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή της Τράπεζα Πειραιώς στο Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ».


Η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο την ικανοποίηση των αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών, αναφορικά με την βελτίωση της ενεργειακής κατηγορίας και αναβάθμισης των κατοικιών  με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους και εξοικονόμησης εξόδων, συμμετέχει δυναμικά στο  νέο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», για το οποίο υπεγράφη πρόσφατα Κοινή Υπουργική Απόφαση προκήρυξης.
Το Πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε €292,43 εκατ. και η  ΕΤΕΑΝ ΑΕ έχει οριστεί ως διαχειριστής του προγράμματος.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα αλλά και λήψης δανείων προβλέπεται να καταχωρούνται ηλεκτρονικά, μέσω ενός ενιαίου πληροφοριακού συστήματος στην επίσημη διαδικτυακής πύλης του προγράμματος https://exoikonomisi.ypen.gr, οι δε υποβολές ξεκινούν  την 12/3/2018.
Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ» απευθύνεται σε Φυσικά Πρόσωπα/Ιδιώτες που είναι επιλέξιμα βάσει των εισοδηματικών τους κριτηρίων (ατομικό εισόδημα έως €40.000 ή οικογενειακό εισόδημα έως €50.000) και διαθέτουν επιλέξιμη κατοικία. Ο προϋπολογισμός των παρεμβάσεων, δύναται να ανέλθει έως και τις €25.000 χωρίς ωστόσο το κόστος να ξεπερνάει τα €250/τ.μ.. Το ύψος της επιχορήγησης μπορεί να φτάσει έως και το 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού ενώ τα κόστη συμβούλου, ενεργειακών επιθεωρήσεων και  επιπλέον μελετών που ενδέχεται να χρειαστούν, ενισχύονται με 100% επιδότηση από το πρόγραμμα πέραν του επιλέξιμου προϋπολογισμού.
Η Τράπεζα Πειραιώς με ηγετική παρουσία στο «Εξοικονόμηση Κατ΄Οίκον Ι»,  έχει σχεδιάσει και προσφέρει στο νέο πρόγραμμα ένα ολοκληρωμένο πακέτο προϊόντων και υπηρεσιών στην κατεύθυνση ολιστικής υποστήριξης στους υφιστάμενους και νέους πελάτες της, το οποίο περιλαμβάνει τα εξής:




·         Κάλυψη έως και 100% της ιδιωτικής συμμετοχής με την παροχή επιδοτούμενου στεγαστικού δανείου (η επιδότηση αφορά στο 100% του επιτοκίου και παρέχεται από το Πρόγραμμα), χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις και λοιπά έξοδα για τον Ωφελούμενο.
·         Κάλυψη τυχόν πρόσθετων δαπανών που δεν εντάσσονται ή υπερβαίνουν τον επιλέξιμο προϋπολογισμό, με τη χορήγηση χαμηλότοκων Green καταναλωτικών  και επισκευαστικών δανείων με ευνοϊκούς όρους.
·         Δώρο 10.000 yellows με την ολική εκταμίευση του επιδοτούμενου δανείου, στα Μέλη του  Προγράμματος Επιβράβευσης yellow.
·         Συνεχή και άμεση υποστήριξη, σχετικά με την παροχή διευκρινίσεων και επίλυση αποριών,  μέσω όλων των Καταστημάτων του Δικτύου της, στην ιστοσελίδα www.piraeusbank.gr/exoikonomisi, αλλά και της υπηρεσίας Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης της Τράπεζας στο 18 28 38 ή στο 210.3288000.
Η Τράπεζα Πειραιώς, δεσμεύεται να συμμετέχει ενεργά, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο ,σε κάθε δράση που ενισχύει την Ελληνική Οικονομία και βελτιώνει το επίπεδο διαβίωσης της κοινωνίας, με ανθρώπινη και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: