Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

O Βοιωτός συνθέτης και μουσικός κ. Δημήτριος Κατής Βραβεύτηκε από τη Πρεσβεία της Ελλάδος στο Αζερμπαϊτζάν για τη προσφορά του στον πολιτισμό

Σε συνέχεια της συναυλίας των ΕΞΟΡΙΣΤΩΝ στο Baku του Αζερμπαϊτζάν στις 9 Μαρτίου, ο Δημήτρης Κατής βραβεύτηκε από τη Πρεσβεία της Ελλάδος στη χώρα των Αζέρων για τη προσφορά του στον πολιτισμό. 

Ακολουθεί δελτίο τύπου
«Η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Αζερμπαϊτζάν μετά του αξιότιμου πρέσβεώς μας στο Μπακού κύριου Νίκου Κανέλλου, με τίμησαν προσφέροντάς μου το ακόλουθο εικονιζόμενο βραβείο προσφοράς στον πολιτισμό. Η εμπνευσμένη πρωτοβουλία και ιδέα του κ. Κανέλλου, να παρουσιάσουμε για πρώτη φορά παγκοσμίως στην ιστορία, την Ροκ και Μέταλ μουσική, στην εν λόγω χώρα, ήταν άκρως επιτυχής και ακόμη περισσότερο. Ο κόσμος του Μπακού μας υποδέχτηκε τόσο θερμά και μας αγκάλιασε από την πρώτη νότα που ακούστηκε στην σκηνή. Ήταν η Πρώτη Καταγεγραμμένη Ιστορικά φορά, που ροκ μελωδίες ακούγονται ζωντανά στην χώρα. Η Πρώτη Ευρωπαϊκή μπάντα που ροκάρει στο Αζερμπαϊτζάν και δη στα ελληνικά! Ο Πρέσβης, γνώστης της ροκ μουσικής, καλλιτέχνης ο ίδιος, ταλαντούχος ζωγράφος και μουσικός, πίστεψε σε μένα προσωπικά και στην μπάντα μου "Εξόριστοι". Και τούτο, διότι ακριβώς ο ελληνικός στίχος και οι πρωτότυπες μελωδίες με κλασσικές αρμονίες κι ελληνική παράδοση, λειτούργησαν ως μουσική διπλωματία ανταλλαγής πολιτισμού και κουλτούρας των εθνών, όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά δήλωσε.

"Ο πρέσβυς μας στο Μπακού, Νίκος Κανέλλος, είναι ένας εκλεκτός, αγαπητός κι αγαπημένος φίλος, αδελφός μου συνοδοιπόρος του πνεύματος και του πολιτισμού, ακούραστος Αγωνιστής για την συνεχή προβολή του Ελληνικού πνεύματος παγκοσμίως. Η τιμή μου που τον γνωρίζω είναι τεραστία. Αγαπημένε μου Νίκο σε ευχαριστώ από καρδιάς. Η κοινή μας πορεία συνεχίζεται.."!»
Πηγή https://rockoverdose.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: