Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Pulse: Μπροστά η Ν.Δ. με 10 μονάδες

Προβάδισμα 10 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα στην  πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5%, δέκα μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος λαμβάνει το 21,5%.

Στην τρίτη θέση έρχεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%, μισή μονάδα πάνω από τη Χρυσή Αυγή. Στην πέμπτη θέση, με 6%, βρίσκεται το ΚΚΕ. Στο 2% βρίσκονται οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων, κάτω από το ελάχιστο ποσοστό για είσοδο στη Βουλή.

Όσον αφορά την παράσταση νίκης, το 55% των ερωτηθέντων βλέπει επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 23% κάνει λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον στη δημοσκόπηση τίθεται και το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, με την πλειοψηφία να το κρίνει ως «πολύ σημαντικό» σε ποσοστό 62%, ενώ το 16% το κρίνει ως «αρκετά σημαντικό».

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα το 30% των ερωτηθέντων απαντούν «σίγουρα αρνητικά» και 21% «μάλλον αρνητικά», ενώ «σίγουρα θετικά» απαντά το 11%.

Τέλος, στο ερώτημα της διενέργειας εκλογών, το 36% δηλώνει ότι θέλει να δει την κυβέρνηση να ολοκληρώνει την θητεία της, ενώ το 14% δεν είναι αντίθετο σε πρόωρες κάλπες αλλά θα προτιμούσε να στηθούν αργότερα.
Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: