Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Tο 2018 , η χρονιά αρχής ηθικής και υλικής αποκατάστασης των θυμάτων της Ελληνικής επικράτειας από τη βαρβαρότητα του Ναζισμού


Ο επικεφαλής κ. Στουπής τοποθετήθηκε επί της πρότασης ψηφίσματος που υπέβαλλε η παράταξη του για τα θύματα του Διστόμου, και με την οποία συμφώνησε  η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων πολιτικών παρατάξεων, και ανάμεσα στα άλλα δήλωσε:

«Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον. Γνωρίζουμε ότι τα μνημόσυνα ή λογύδρια δεν ωφελούν κανένα και  το μήνυμα που σήμερα πρέπει να εκπέμψουμε από το μαρτυρικό Δίστομο είναι:  ποτέ πια φασισμός ποτέ πια πόλεμος. ειδικά τώρα που στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές . Η εκλογική άνοδος ακραίων νεοναζιστικών οργανώσεων και λαϊκίστικων μορφωμάτων απειλεί τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Την τελευταία δεκαετία βιώνουμε τις συνέπειες από την κυριαρχία των δυνάμεων του νεοφιλελευθερισμού.  Ο διάλογος για μία διαφορετική Ευρώπη πρέπει να ανοίξει, με πρόταγμα την ανάπτυξη κοινωνικού κράτους , την δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος των πολλών, την αλληλεγγύη, την εξάλειψη του ρατσισμού, την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ των λαών. Τα γεγονότα στην Συρία , οι  Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την Κύπρο, η ομηρία των Ελλήνων στρατιωτικών, μας δείχνουν επιτακτικά το δρόμο για Εθνική ομόνοια και συνεννόηση….

…Αποφασίζοντας την συμμετοχή μας ως  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην επιτροπή για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, και στο Δίκτυο μαρτυρικών χωριών που εδώ και χρόνια διεκδικούν την ηθική και υλική αποκατάσταση των θυμάτων της Ελληνικής Επικράτειας από τον ναζισμό συνεργαζόμαστε με τη Βουλή των Ελλήνων η οποία έχει αναλάβει την επίσημη προώθηση για τις Γερμανικές επανορθώσεις- αποζημιώσεις, ώστε το 2018 να είναι η χρονιά αρχής ηθικής και υλικής αποκατάστασης των θυμάτων της Ελληνικής επικράτειας από τη βαρβαρότητα του Ναζισμού…

…Υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες  και οικονομικής ενίσχυσης ενεργειών ανάδειξης του μνημείου του Διστόμου, για να μην χαθεί η μνήμη των αδικοχαμένων συμπατριωτών μας, και να μη ξεχάσει η ανθρωπότητα τα εγκλήματα του ναζισμού…»

Η ΣΤΕΡΕΑ ΣΕ ΝΕΑ ΤΡΟΧΙΑ

ΔΙΣΤΟΜΟ: 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια: