Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ti λένε τα Σωληνουργεία Κορίνθου για την αμερικανική έρευνα αντι-ντάμπινγκ

Στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών έχει βρεθεί τα Σωληνουργεία Κορίνθου στο πλαίσιο της έρευνας αντι-ντάμπινγκ για σωλήνες μεγάλου διαμετρήματος, που ανακοίνωσαν πριν από περίπου ένα μήνα οι αμερικανικές αρχές. 
Σε ανακοίνωσή της η μητρική της  εταιρείας, Cenergy Holdings, αναφέρει ότι η έρευνα θα χρειαστεί τουλάχιστον οχτώ μήνες για να ολοκληρωθεί και επισημαίνει ότι είναι πρόωρη η όποια εκτίμηση για τον αντίκτυπο στα οικονομικά αποτελέσματα.
Θυμίζει ότι η έρευνα άνοιξε ύστερα από προσφυγή έξι Αμερικανικών παραγωγών στο υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, το οποίο και έκρινε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για πρακτικές ντάμπινγκ, δηλαδή για πώση σε τιμές κάτω του κόστους. 
Στο στόχαστρο πέραν της χώρας μας έχουν μπει ο Καναδάς, η Κίνα, η Ινδία, η Κορέα και η γειτονική μας Τουρκία. 
H έρευνα καλύπτει σωλήνες άνθρακα και χαλυβδοσωλήνες διαμετρήματος μεγαλύτερου των 16 ιντσών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως στη μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Είναι δε μέρος των 94 υποθέσεων, που η κυβέρνηση Τραμπ έχει ανοίξει με στόχο να προστατεύσει τις μεταποιητικές βιομηχανίες των ΗΠΑ στην παγκόσμια αγορά, όπως επεσήμανε ο υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος. 
Το υπουργείο Εμπορίου έχει υπολογίσει ότι το 2016 οι εισαγωγές τέτοιου είδους σωληνών από την Ελλάδα ήταν αξίας 70 εκατ. δολαρίων, από την Κορέα και την Τουρκία ανήλθαν στα 150,3 εκατ. και 116,1 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, από την Κίνα ήταν ύψους περίπου 139 εκατ. δολαρίων και από την Ινδία 26 εκατ. δολαρίων. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: