Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Ο γόνιμος διάλογος με θέμα την καινοτομίας στην Αγροδιατροφή ξεκίνησε από τη Λιβαδειά





Το Σάββατο 14 Απριλίου ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη ημερίδα με θέμα την καινοτομίας στην Αγροδιατροφή που έλαβε χώρα στη Λιβαδειά, την οποία διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στην εν λόγω ημερίδα συμμετείχαν παραγωγοί, επαγγελματίες του χώρου της αγροδιατροφής και φορείς, παρακολουθώντας τρεις παράλληλες συνεδρίες για τους κλάδους του οίνου, των κηπευτικών και του βαμβακιού. 

Ειδικοί επιστήμονες κλήθηκαν να παρουσιάσουν πρωτοπόρες μεθόδους, ερευνητικά ευρήματα  αλλά και να καταγράψουν  προβλήματα αλλά και ιδέες εκ μέρους των παραγωγικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν. Ο γόνιμος διάλογος που ακολούθησε ανέδειξε σημαντικά θέματα που απασχολούν τους οινοποιούς, τους καλλιεργητές και τυποποιητές κηπευτικών, αλλά και τους βαμβακοπαραγωγούς ολόκληρης της Περιφέρειας.
Αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά πέντε συνολικά θεματικών ημερίδων καινοτομίας, που έχουν προγραμματιστεί να υλοποιηθούν σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα. Οι υπόλοιπες τέσσερις ημερίδες θα γίνουν στη Χαλκίδα (21 Απριλίου), στην Άμφισσα (28 Απριλίου), στη Λαμία (5 Μαίου) και τέλος στο Καρπενήσι (12 Μαίου).




Δεν υπάρχουν σχόλια: