Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ: «Όχι» σε νομοσχέδιο-εξπρές για την Αυτοδιοίκηση

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της ως προς την αυτοδιοίκηση και να δημοσιοποιήσει έγκαιρα το αναμενόμενο νομοσχέδιο έστειλαν προς την κυβέρνηση οι πρόεδροι της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ κατά την έναρξη των εργασιών του κοινού τους συνεδρίου που ξεκίνησαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.  Συγκεκριμένα, οι πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Γ. Πατούλης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κ. Αγοραστός ζήτησαν από το υπουργείο Εσωτερικών να υπάρξει επαρκής χρόνος διαβούλευσης του νομοσχεδίου -τουλάχιστον δυο μηνών- σ΄ όλα τα επίπεδα της Αυτοδιοίκησης. 

«Δεν θα παράσχουμε πολιτική νομιμοποίηση σε διαδικασίες "εξπρές" ψήφισης του νομοσχεδίου» του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ. Ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε επίσης ότι ο διάλογος αυτός δεν πρέπει να διεξαχθεί «με συμπλεγματικές λογικές και ιδεοληπτικές αγκυλώσεις». 
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε ότι δεν θα γίνει αποδεκτή «εικονική διαβούλευση. Θέλουμε καθαρές θέσεις -να ξεκαθαρίσετε τις θέσεις σας», είπε αναφερόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη. Πηγή www.naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: