Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Υπό τη διοργάνωση της ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ενημερωτική συνάντηση για την ενίσχυση των δικτύων Ρομά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Αναγκαία η δρομολόγηση πολιτικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διακρίσεων  που βιώνουν οι Ρομά»

H ΚΕΔΕ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πόλεων και Περιφερειών για την Ένταξη Ρομά, διοργανώνουν αύριο Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, και ώρα 12.00 στα γραφεία της Ένωσης ενημερωτική συνάντηση με θέμα: « Η Προώθηση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Πόλεων και Περιφερειών για την ένταξη των Ρομά μέσα από την ενίσχυση των δικτύων Ρομά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο».
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών σε συνεργασία με την Ομάδα Ρομά και Ταξιδιωτών του Συμβουλίου της Ευρώπης με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Ρομά που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Απριλίου.
Τη συζήτηση θα ανοίξει με χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και θα συντονίσει ο Δήμαρχος Σάμου, Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο, Μ. Αγγελόπουλος.
Η ημερίδα έχει ως στόχο :
-       Να εκφράσει τη βούληση αντιμετώπισης του προβλήματος της υποβάθμισης της κοινωνικοοικονομικής κατάστασης των Ρομά, με τη συμβολή ενός τοπικού και περιφερειακού δικτύου αιρετών και στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

-       Την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών του Δικτύου σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο, με την συμβολή του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών και την Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πόλεων και Περιφερειών, με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων που αφορά την κοινωνική ομάδα των Ρομά.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της Διακήρυξης της Συνέργειας κατά του Αντι-Τσιγγανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: