Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Το πλέον επίκαιρο θέμα της ελληνικής κοινωνίας άγγιξαν από κοινού Περιφέρεια και Σύλλογοι Πολυτέκνων Στερεάς Ελλάδας



«Δημογραφικό & Νέα Οικογένεια». Αυτός ήταν ο πυρήνας της πλέον επίκαιρης και συνάμα άκρως σημαντικής ημερίδας που οργάνωσαν ανήμερα του Παγκόσμιου Εορτασμού της Ημέρας της Μητέρας, την  Κυριακή, 13 Μαϊου 2018, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων Στερεάς Ελλάδας στο κατάμεστο Διοικητήριο Βοιωτίας . Μέσα από επιστημονικές προσεγγίσεις και με ... αμείλικτους αριθμούς, οι ομιλητές απέδωσαν τον εγχώριο και πανευρωπαϊκό προβληματισμό για το μείζον αυτό κοινωνικό θέμα, με τον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη να δίνει κλείνοντας την πολιτική χροιά στο «καυτό» αυτό θέμα.







Περιφερειακή διάσταση στο θέμα του δημογραφικού καθώς και στα ζητήματα της σύγχρονης ελληνικής οικογένειας έδωσε το ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Λιβαδειάς, οι οποίοι σήμερα προσκάλεσαν έναν αληθινό μαζικό  προβληματισμό γι` αυτά τα κορυφαία κοινωνικά ζητήματα.
 Το πάνελ της συζήτησης συντόνισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Σανιδάς και ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Περγαντάς, με ομιλητές της ημερίδας στη Λιβαδειά τους κκ. Κυριάκο Πιερρακάκη, Επιστημονικός Διευθυντής διαΝΕΟσις , Αναστάσιο Λαυρέντζο, Σύμβουλο Επιχειρήσεων και συγγραφέας,  Γιώργιο Κύρτσο, Ευρωβουλευτή και Μιχάλη Αργυρό,                           Αν. Καθηγητής Οικονομικών Cardiff University.


Την ημερίδα έκλεισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννης, ο οποίος ανέδειξε τις πολιτικές ενίσχυσης της νέας οικογένειας και τις σχετικές δράσεις που έχει αναλάβει η Περιφέρεια στη θητεία, μη αποφεύγοντας και έναν ευρύτερο πολιτικό σχολιασμό, μεταξύ των οποίων, ανέφερε: «Ημέρα για μια μεγάλη αγκαλιά σε κάθε μάνα και αφορμή να μιλήσουμε για το μεγάλο, εθνικό πρόβλημά μας. Το δημογραφικό. Στην εκδήλωση που διοργανώνουμε μαζί με όλους τους συλλόγους πολυτέκνων της Περιφέρειάς μας, στη Λειβαδιά, για το θέμα, μιλάμε για τα δυσοίωνα προγνωστικά που θέλουν τον πληθυσμό της Ελλάδας μειωμένο κατά σχεδόν 2 εκατομμύρια μέχρι και το 2050, αλλά και για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Να ανοίξουμε τα μάτια μας, ως κράτος. Να υιοθετήσουμε πρακτικές που αντιμετωπίζουν την υπογεννητικότητα και στηρίζουν την δημιουργία οικογένειας, τις γεννήσεις, την πρόνοια. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το θέμα συλλογικά, ΤΩΡΑ,πριν να είναι αργά».

Στο τέλος, το ΔΣ επέλεξε να δώσει ως αναμνηστικό στους συμμετέχοντες μια εικόνα της Μεγαλόχαρης του Ορχομενού κι ` ένα βιβλίο για την Παναγία η Σκριπού, προσφορά του εφημέριου μας π. Χαραλάμπους, μεταξύ των μελών κι` εκείνος ως πολύτεκνος, αυτού του Συλλόγου αλλά και των πολλών φίλων τους που πλαισιώνουν τις δράσεις τους. 



Το ξέρετε πως αγγίξατε ένα μεγάλο θέμα, 
ένα θέμα που οφείλει να ταρακουνήσει την κοινωνία μας, 
προκειμένου να στηρίξει με τη σειρά της αυτούς που κάνουν  παιδιά 
όχι για τα επιδόματά τους, αλλά από επιλογή ζωής! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: